Referrer защита

Можете да предотвратите отварянето на вашия сайт чрез линк на даден сайт чрез опцията “Referrer защита”. Това се използва най-често за борба с така наречения “referral spam”. Техниката “referral spam” се използва при сайтове, които изпращат фалшиви заявки към вашия сайт. По този начин те ще бъдат въведени във вашите статистики. Ако статистиките ви не са защитени с парола и бъдат индексирани от уеб търсачка, търсачката ще отбележи линк към спам сайта, което би покачило рейтинга му в търсачката.

Защитата също ще предотврати и hotlinking от домейните, които блокирате.

Referrer защита

За да включите “Referrer защита” за вашия акаунт, трябва да изберете директорията, която искате да защитите, от секцията “Защита на уеб достъп”. Имайте предвид, че защитата работи рекурсивно и ще бъде приложена и на всички поддиректории. Натиснете бутона “Редактирай” под “Referrer защита”, за да продължите. 

В интерфейса, който ще се появи в браузъра, вие трябва да изредите домейните, които желаете да блокирате. Опцията “Добави всички поддомейни” трябва да е включена, ако искате да блокирате и всички поддомейни в дадения домейн.