Hotlinking защита

Hotlinking е включване на съдържание (обикновено изображения или видео) директно от един сайт в друг. По този начин сайтът, който краде съдържанието, също генерира трафик на оригиналния сайт, като зарежда съдържанието от там директно.

За да активирате hotlinking защитата, трябва да изберете директорията, която искате да защитите, от секцията “Защита на уеб достъп”. Имайте предвид, че защитата работи рекурсивно и ще бъде приложена и на всички поддиректории. Натиснете бутона “Редактирай” под “Hotlinking защита”, за да продължите.HotlinkingВ полето “Файлови окончания” трябва да въведете типовете файлове, които искате да защитите. Най-често добавяните типове файлове са въведени в текстовото поле по подразбиране.

Под “Добавете домейни, за които е разрешен hotlinking за изброените файлови окончания” трябва да въведете вашия домейн, както и всички ваши паркирани домейни. В противен случай вашият собствен сайт няма да може да показва файловете. Ако искате и някои други сайтове да могат да показват вашите файлове чрез hotlinking, трябва да въведете и тях. Опцията “Добави всички поддомейни” трябва да е включена, ако желаете да позволите hotlinking от всички поддомейни на домейна, на който позволявате достъп.

За да премахнете защитата от hotlinking, трябва да изтриете всички окончания, които сте въвели в списъка “Файлови окончания с hotlinking защита”.