FTP Миграция

Секцията FTP Миграция от Контролния панел ви позволява да прехвърлите файлове от отдалечен сървър (като например от сървър на вашата предишна хостинг компания) във вашия акаунт.
FTP Миграция не е подходяща за копиране на файлове от вашия компютър на сървъра през FTP – за тази цел се налага да използвате FTP програма.

FTP Миграция

За да трансферирате файлове от отдалечен FTP сървър, ще имате нужда от следната информация:

  • Име на отдалечен Хост или IP адрес – това е FTP хоста на вашия предишен хостинг доставчик (например ftp.example.com)
    В случай, че опитвате да се свържете до отдалечения FTP сървър, използвайки вашия домейн, и връзката е неуспешна, то тогава използвайте IP адреса на FTP сървъра на вашия предишен доставчик.
  • Потребителско име за отдалечения FTP сървър – FTP потребителя, който ползвате на отдалечения сървър
  • Парола за отдалечения FTP сървър
  • Отдалечена FTP директория – вашата главната директория на отдалечения сървър
  • Локална директория – директорията на нашия хостинг сървър, към която желаете да трансферирате файловете
  • Е-mail адрес за известяване – FTP трансфера може да отнеме немалко време при по-големи сайтове/файлове. Ако укажете Е-mail адрес за известяване, системата ще ви изпрати съобщение, когато процедурата приключи. Това поле не е задължително.

След като попълните всички полета, кликнете на бутона Започни копирането, за да стартирате FTP трансфера. В резултат ще се зареди нова страница, показваща прогреса на трансфериране на файлове.

Можете да следите прогреса на трансфериране, както и да проверявате за детайли и грешки относно трансфера (ако има такива). Можете да отмените трансфера по всяко време чрез бутона Спри копирането.

Ако трансферирането на файловете спре по някаква причина, можете да рестартирате процеса чрез бутона Рестартирай копирането. Бутонът е активен само когато трансферът е отменен или при наличието на грешки по време на трансфера.

Когато натиснете бутона Рестартирай копирането, системата ще попълни всички полета с информацията от последния трансфер, който сте стартирали. Трябва да въведете паролатаза отдалечения FTP сървър отново и да кликнете на бутона Започни копирането.

В случай, че работата със секцията FTP Миграция ви затруднява, моля не се колебайте да се свържете с екипа ни за техническа поддръжка.