Хардуерна конфигурация

За да предложим на клиентите си изключителна производителност и надеждност, които отговарят и на най-високите изисквания, използваме само най-мощните и надеждни сървърни компоненти за хардуерната конфигурация на нашите сървъри.

Всеки наш хостинг сървър разполага с два многоядрени (до 18 ядра) Xeon процесора, до 256 GB DDR4 RAM, както и RAID 6 масиви от SSD устройства с по няколко терабайта пространство.

Използваме RAID 6, тъй като предлага най-добрата комбинация от производителност и надеждност. Производителността е същата като на RAID 5, а записаните данни са защитени, дори в случай че две от SSD устройствата в масива откажат едновременно.

Всички устройства за запис на данни, захранване и охлаждане могат да бъдат подменени без изключване на сървъра, което позволява бързата им подмяна при нужда. Това намалява до абсолютния минимум шанса хардуерен проблем да прекъсне услугата.

Гарантираната непрекъсната интернет връзка чрез многобройни оптични линии към различни доставчици и непрекъснатото електрическо захранване от мрежата и резервните генератори за електрическа енергия също са ключови фактори за най-високото ниво на свързаност и надеждност на нашите сървъри.