Формуляр на вашия сайт, през който посетителите да се абонират към пощенски списък

Абонирането или прекратяването на абонамента към даден пощенски списък обикновено се извършва чрез изпращане на команди под формата на съобщения до списъка. За да улесните вашите потребители, можете да добавите формуляр на вашия уебсайт, през който те да абонират своите адреси (или съответно да прекратяват абонамента си). Формулярът ще изисква от посетителите единствено въвеждане на адрес на електронна поща.

За да въведете такава опция на вашия уебсайт, можете да използвате FormMailer скрипта, който можете да инсталирате през секцията Инсталация на софтуер на вашия Контролен панел. Може да прочетете повече за инсталацията на срипта в този раздел от нашата документация. След като инсталирате скрипта, трябва да добавите следния код във вашия формуляр:

<input name=”recipient” type=”radio” value=”mailinglist-subscribe@example.com” checked />
Subscribe
<input name=”recipient” type=”radio” value=”mailinglist-unsubscribe@example.com” />
Unsubscribe
<br>

Трябва да редактирате адресите за абониране и прекратяване на абонамент, като замените example.com с вашето домейн име, както и mailinglist с името на вашия пощенски списък.

Трябва да редактирате конфигурационния файл config.php. Там трябва да промените редовете започващи с

’email’ =>

и

‘recipient’ =>

на

’email’ => ”,

и

‘recipient’ => ”,

Също така, трябва да добавите mailinglist-subscribe@example.com и mailinglist-unsubscribe@example.com към списъка с разрешени получатели:

$recipients = array(
‘mailinglist-subscribe@example.com’,’mailinglist-unsubscribe@example.com’,
);