Първи Стъпки

Добре дошли

Надяваме се, че това ръководство ще Ви е полезно да конфигурирате сайта и имейла си.

Как да потърсите помощ

Ако срещнете някакви затруднения или имате въпроси, докато конфигурирате сайта си, не се колебайте да се свържете с нашия екип за денонощна техническа поддръжка. Опитният ни екип с удоволствие ще Ви помогне.

Как да управлявате акаунта си

Контролният панел е основният административен инструмент, чрез който можете да управлявате всички услуги в хостинг акаунта си, включително DNS конфигурацията на домейните, пощенските кутии и имейл настройките, както и файловете, базите данни, бекъпите и други.

Можете да намерите точния адрес и потребителското име за Контролния панел в съобщението за активиран акаунт.

Конфигурация на домейни

Ако току-що сте поръчали домейна и хостинг акаунта си, DNS конфигурацията на домейна Ви вече е направена и можете да прескочите този раздел.

За домейни, които управлявате отделно, има два начина за насочване към хостинг акаунта Ви:

  1. Да насочите домейна към DNS сървърите на хостинг акаунта. Това може да бъде направено при компанията, с която сте регистрирали домейна. Точните DNS сървъри можете да намерите в съобщението за активиран акаунт. Препоръчваме тази опция, тъй като е най-лесна и най-надеждна.
  2. Ако се налага да ползвате DNS сървърите на друга компания за домейна си, трябва да редактирате DNS записите на домейна и ръчно да ги насочите към правилния IP адрес. Това е най-сложният начин да насочите домейна си към хостинг акаунта. Отделно трябва да поддържате DNS конфигурацията сами.
    За да ползвате хостинг акаунта си за сайта и за имейл услугата към него, домейнът Ви (например “example.com”, без “www”), събдомейнът “www” (“www.example.com”) и MX записът в конфигурацията трябва да сочат към IP адреса на хостинг акаунта Ви. Този IP адрес също е част от информацията в съобщението за активиран акаунт.
    Ако не сте сигурни как да направите необходимите промени, можете да се свържете с нашия екип за денонощна техническа поддръжка. Те ще Ви изпратят точните DNS записи. Администраторите на DNS сървърите на домейна Ви могат да Ви помогнат да ги конфигурирате след това.

Паркирани домейни

Всички допълнителни домейни, които искате да ползвате, също трябва да сочат към хостинг акаунта Ви. Те трябва също така да бъдат добавени в списъка на страницата “Паркирани домейни” в Контролния панел.

Конфигуриране на сайта

Ако вече имате уеб сайт, трябва да го качите на акаунта си, за да го публикувате. Можете също и да преместите съществуващ сайт от друг хостинг доставчик.

Възможно е и да създадете чисто нов сайт с инструментите, предлагани от Контролния панел, например WordPress.

WordPress

WordPress е система за управление на съдържанието (CMS, от “content management system” на английски), с която можете лесно да направите сайта си.

Нашата хостинг услуга е разработена така, че да работи безпроблемно с WordPress. Можете да ползвате специално разработените административни инструменти за WordPress в Контролния панел за бързо, лесно и сигурно изпълнение с няколко клика на иначе сложни и податливи на грешки операции.

Сигурност

Хакерските атаки, насочени към уеб сайтове, са често явление, така че е важно да се грижите за сигурността на сайта си. Препоръчваме Ви да проучите какви мерки за сигурност можете да предприемете. Най-важните са винаги да поддържате софтуера на сайта си обновен до последната версия и да ползвате пароли, които са трудни за отгатване.

SSL сертификати

Можете лесно да направите сайта си по-сигурен за посетители, като инсталирате SSL сертификат на страницата “SSL/HTTPS достъп” в Контролния панел. По този начин, връзката към сайта Ви ще е криптирана.

Електронна поща

Електронната поща е комплексна услуга с много настройки, които можете да конфигурирате. Пощенските кутии могат да бъдат управлявани на страницата “Пощенски кутии” в Контролния панел.

Можете да ползвате имейл програма (като Outlook, Mail или Thunderbird например) за достъп до пощенските кутии. Въпреки че настройките са почти еднакви за всички имейл програми, конфигурацията на всяко приложение може да е доста различна. Затова имаме подробни ръководства за конфигурирането на най-популярните имейл програми.