Прехвърляне на сайта ви от друг хостинг доставчик към нас

За да прехвърлите сайта си от текущия си хостинг доставчик към нас, Вие трябва:

  1. Да поръчате хостинг акаунт при нас. След като акаунтът бъде активиран, ще получите електронно съобщение за активиран акаунт. В съобщението ще се съдържат необходимите данни за влизане в системата, новите DNS настройки и допълнителна информация.
  2. Да качите съдържанието на сайта си на нашия сървър, както и да създадете своите пощенски кутии като използвате онлайн Контролния панел. Има допълнителна информация за преместването на имейл услугата от друг хостинг доставчик към нас в тази статия. Ако сайтът Ви използва скриптове, изпълними от страна на сървъра, в такъв случай трябва да имате предвид, че програмните езици, които се поддържат от нашите сървъри са PHP, Perl, Python, TCL и Ruby.Като система за управление на база данни сървърите поддържат MySQL. Ако сайтът използва MySQL, ще трябва също и да качите своята база данни на сървъра и да конфигурирате софтуера да се свързва с нея с настройките при нас.
    Ако предишният хостинг доставчик използва cPanel, може да качите cPanel архив на данните и да го прехвърлите при нас през Вашия Контролен панел, както е описано тук:
    cPanel
  3. Тествайте съдържанието на сайта при нас и се уверете, че всичко работи коректно. Можете да тествате сайта при нас като промените Вашия hosts файл и изчистите Вашия локален DNS кеш. Повече информация и инструкции ще откриете в нашите статии “Изчистване на локален DNS кеш” и “Използване на локален hosts файл”.  
  4. Когато приключите с прехвърлянето на сайта и сте тествали съдържанието, трябва да насочите домейна си към акаунта си при нас. Това може да бъде осъществено чрез задаване на новите DNS сървъри в настройките на домейна. Информация за новите DNSсървъри може да откриете в електронното съобщение за активиран акаунт (ще ви бъде изпратено след активиране на хостинг акаунта). Промените в настройките на домейна могат да бъдат осъществени посредством интерфейса на компанията, при която сте регистрирали домейна си (домейн регистратор).


След като смените DNS сървърите, ползвани от Вашия домейн, ще трябва да изчакате до 24 часа, докато домейнът започне да сочи към нашите сървъри.