Мигриране на имейл услуга към нашите сървъри

Ако имейл услугата за домейна Ви се хоства другаде и искате да я преместите при нас, има няколко неща, които трябва да бъдат направени предварително, за да бъде прехвърлянето гладко и без прекъсвания.

Конфигуриране на пощенски кутии в новия Ви акаунт

Първо трябва да създадете всички пощенски кутии, които искате да използвате на новия си хостинг акаунт с нас. Можете да направите това на страницата Пощенски кутии в Контролния панел. Имейл съобщения все още няма да бъдат доставяни в тези кутии, но ще са готови да приемат нови съобщения, когато домейнът Ви започне да сочи към нашите сървъри.

Насочване на имейл към нашите сървъри

След като имате готови пощенски кутии, трябва да укажете в DNS конфигурацията на домейна, че входящи съобщения трябва да бъдат доставяни на нашите сървъри.

Най-лесният начин да направите това е да насочите домейна си към нашите DNS сървъри. Има списък с тях в горната част на страницата “DNS записи” в Контролния панел:

DNS сървъри на страницата "DNS записи"

Ако искате имейлът Ви да се хоства на нашите сървъри, но DNS конфигурацията Ви да се намира другаде, ще се наложи да конфигурирате на ръка необходимите DNS записи за имейл услугата. Има повече информация за това в статията DNS записи за доставяне на имейл.

След като DNS промените се разпространят глобално, имейлът Ви ще започне да се доставя в кутиите на нашите сървъри.

Импортиране на съобщения от предишен имейл доставчик

Сега е добър момент да се копира и съдържанието на предишните Ви пощенски кутии на нашите сървъри. Има няколко начина за това.

Ако предишният Ви доставчик ползва cPanel, можете да импортирате съдържанието на всички пощенски кутии автоматично чрез страницата Миграция -> cPanel в Контролния панел.

Друга възможност е да използвате страницата Миграция -> Копиране на пощенска кутия в Контролния панел, за да копирате съдържанието от всяка кутия при предишния доставчик в акаунта Ви при нас. По този начин можете да копирате съобщения от IMAP кутии, както и от акаунти в Gmail, Outlook (също Hotmail и Live mail) и Yahoo.

Последната опция е ако можете да вземете архив на пощенските си кутии в Maildir формат от предишния си доставчик, нашият екип за денонощна техническа поддръжка да импортира съдържанието на архива на нашите сървъри. Екипът ни може да импортира и Google Takeout архиви.