Инструкции за качване съдържанието на сайта ви от предишния хостинг сървър на наш сървър

Има няколко начина за това:

 • Да качите своите файлове на сървъра, използвайки FTP програма.
 • За да използвате този метод, ви е необходима FTP програма (CuteFTPSmartFTPFilezillaFetch за MAC, TransmitWS_FTPCyberDuck за MAC, и т.н.), инсталирана на компютъра ви. Ако разполагате с HTML редактор с вградени функции за публикуване на съдържание (например DreamWeaverAdobe GoLive), можете да го използвате.

  За да преместите своя сайт от предишния сървър, трябва да:
  1. Свалите файловете от стария хостинг акаунт на вашия локален компютър.
   (В случай, че имате копие на файловете на локалния си компютър, може да пропуснете тази стъпка.)
  2. След като разполагате с файловете, трябва да ги качите от своя компютър на хостинг акаунта си на нашия сървър. Детайлите за осъществяване на FTP връзка към сървъра могат да бъдат намерени в електронното съобщение за активиран акаунт (ще ви бъде изпратено след активиране на хостинг акаунта).
   Ако имате нужда от инструкции как да конфигурирате конкретна FTP програма, може да посетите следната категория – Качване на файлове.
   Главната папка, в която трябва да качите файловете на нашия сървър, се казва /www/www
  3. Когато качите всички необходими файлове на сървъра, може да тествате дали сайтът ви работи онлайн както очаквате.
   В случай, че домейн името ви е все още насочено към сървъра на предишният ви хостинг доставчик, може да използвате временната URL препратка, посочена в електронното съобщение за активиран акаунт. Препратката ще наподобява http://username.example.com/, където username е потребителското име на акаунта ви, а example.com е името на хостинг сървъра, където се намира акаунта.
  4. В случай, че сайтът ви ползва база данни, вероятно ще се наложи да промените някои променливи като системни пътища и настройки за връзка с базата данни, да качите базата данни на сървъра, и т.н.
 • Да използвате секцията “FTP миграция” в Контролния Панел на хостинг акаунта ви.
  Ако не разполагате с FTP програма или искате да осъществите сървър-към-сървър трансфер на файлове, може да използвате секцията “FTP миграция” в Контролния Панел на хостинг акаунта ви. Тя ви дава възможност да свалите сайта си от сървъра на предишния хостинг доставчик и да го качите на акаунта си при нас, без неудобството да сваляте файловете първо на своя локален компютър.
  За да използвате секцията “FTP миграция” трябва:
  1. Да влезете в Контролния Панел на хостинг акаунта си и да посетите секцията “FTP Миграция”.
  2. Да въведете детайлите за връзка със сървъра на предишния си хостинг доставчик и да започнете трансфера. За повече информация посетете въпроса FTP Миграция в категорията Контролен панел.
  3. След приключване на трансфера може да тествате дали сайтът ви работи онлайн както очаквате.
   В случай, че домейн името ви е все още насочено към сървъра на предишния ви хостинг доставчик, може да използвате временната URL препратка, посочена в електронното съобщение за активиран акаунт.
  4. В случай, че сайтът ви ползва база данни, вероятно ще се наложи да промените някои променливи като системни пътища и настройки за връзка с базата данни, да качите базата данни на сървъра, и т.н.
 • Да използвате секцията “cPanel” в Контролния Панел на хостинг акаунта ви.
  Ако предишният хостинг доставчик използва cPanel, може да качите cPanel архив на данните и да го прехвърлите при нас през вашия Контролен панел, както е описано тук:
  cPanel