Директории в акаунта

Съществуват няколко директории, които се намират на най-високо ниво във вашия хостинг акаунт:

  • /awstats – Тази директория съдържа информация, която AWStats генерира при анализ на Apache логовете. Моля, имайте предвид, че ако не сте включили AWStats от секция Статистика в Контролния панел, тази директория няма да присъства.
  • /backup – Тази директория съдържа архивите на вашия хостинг акаунт, които сте създали в секция Архив от Контролния панел. Архивите, които се намират в /backup/temporary се изтриват автоматично три дни, след като са създадени.
  • /logs – Тук се намират логове от Apache сървъра. Тези файлове съдържат информация за посещенията на вашия сайт.
  • /private – Тази директория е достъпна само през FTP и Контролния панел. Съдържанието не може да бъде видяно през уеб браузър. Вашите скриптове могат да я използват, за да съхраняват например поверителна информация.
  • /stats – Софтуерът за статистики, Webalizer,  запазва в тази директория информацията, която съдържа генерирани отчети и подробни данни за посещенията на вашия сайт.
  • /www – Съдържанието на вашия сайт се намира в поддиректориите на /www. Например файловете на вашия сайт www.example.com са в директория /www/www. Ако имате поддомейн “family” (family.example.com), файловете се намират в /www/family.

Тези директории не могат да бъдат променени директно. През FTP можете да ги четете, но не и да ги преименувате или изтриете. Можете директно да промените файловете в поддиректориите на /www и тези в /private като използвате Файловия мениджър на Контролния панел или FTP програма.

В секция Архив на Контролния панел можете да управлявате вашите архиви. За да разархивирате данните от архива, използвайте секцията Възстановяване.