Включване на SpamAssassin

За да включите SpamAssassin за определена пощенска кутия, следвайте инструкциите по-долу:

  1. Влезте в раздел “Пощенски кутии” на Вашия хостинг Контролен панел.
  2. Натиснете бутона “Филтри” от колоната “Промени” за съответната пощенска кутия.
  3. Натиснете бутона “Включи за кутията” от подраздела “SpamAssassin“. Ако SpamAssassin програмата е активирана глобално за Вашия акаунт, ще видите допълнителен бутон “Използвай глобалната настройка“, който можете да използвате.
Vklyuchvane_SpamAssassin.jpg

Така ще зададате спам нивото по подразбиране (5/10) или глобалното за Вашия акаунт в зависимост от избрания бутон.

Входящи писма, които имат спам точки над зададеното спам ниво за пощенската кутия, ще се класифицират като спам. Изборът на ниско спам ниво (1/10) може да доведе до филтриране на легитимни писма като спам, докато изборът на високо спам ниво (10/10) може да доведе до повече нежелани писма (спам) във Вашата пощенска кутия.

Ако SpamAssassin филтърът е включен за пощенска кутия, той няма да окаже ефект на обработката на писма, получени от забранени или разрешени имейл адреси. Писма, получени от разрешени имейл адреси, ще бъдат доставени директно до Вашата пощенска кутия, а писма, получени от забранени имейл адреси, ще бъдат автоматично класицифирани като спам. Повече информация относно използването на разрешени и забранени адреси е налична в нашата статия Разрешени и забранени адреси.

За да промените спам нивото за пощенска кутия с активиран SpamAssassin филтър:

  1. Влезте в раздел “Пощенски кутии” на Вашия хостинг Контролен панел.
  2. Натиснете бутона “Филтри” от колоната “Промени” за съответната пощенска кутия.
  3. Изберете нова стойност за спам нивото и натиснете бутона “Задай” или натиснете бутона “Използвай глобалната настройка“, за да използвате глобалното спам ниво, настроено за Вашия акаунт.
Promyana_SpamAssassin.jpg